Thulogg

Thulogg

Bråttom

KuriosaPosted by Nils Thulin 2009-11-26 18:12:52

Satt på morgonplanet upp till Stockholm, som vanligt långt fram (det gäller att komma av fort, slippa trängsel).

Vi kom iväg i tid, hade egentligen inte speciellt bråttom då mitt möte skulle börja en och en halv timme efter att vi landat i Stockholm, gott om tid.

Straxt efter Norrköping så börjar planet cirkulera, cirkulera och cirkulera lite till. För säkerhets skull så tog vi en sväng över Stockholms skäörgård, 20 minuter sena så meddelar Kaptenen att det är mycket trafik på Arlanda. Tänka tänka, titta på klockan, ingen fara jag hinner ändå.

Rätt var det är ropar flygvärdinnan ut att man söker passagerare som skall till Norge respektive Finland. När passagerarna ger sig tillkänna så kan jag höra samtalet från min plats då jag som sagt innan sitter långt fram.

Flygvärdinnan låter dessa herrar flytta fram till de främre sätena då dom bara kommer att ha c:a 20 minuter att ta sig från inrikes till utrikes, hon ger även dessa herrar ett "fast pass" , som skall hjälpa dem att gå före i säkerhetskontrollen.

Efter en del vägbeskrivande förklaringar så ser man att resenärerna som skall utrikes känner sig komfortabla med att kliva av först och därigenom ha god möjlighet att hinna med anslutande flight.

Ner på backen, tar oss relativt fort in till Gate, väl där öppnar flygvärdinnan dörren så att utrikesherrarna fort skall kunna kliva av. Vad hänmder då, tro?

Jo, lastbryggan som skall ansluta planet till terminalen står helt stilla, efter minst 5 minuter ( med dessa herrar i startblocken) så inser flygplansbesättningen att det inte fungerar (lastbryggan är trasig). För dem som satt långt bak i planet (där dessa herrar satt från början) så har man börjat kliva av.

Vad som händer nu är att man meddelar att alla passagerare måste gå av där bak, vilket innebär att dom som stod först, kommer sist av planet.

Man undrar blott, hann dom med anslutande flyg? .....

  • Comments(0)//blogg.nilsthulin.com/#post9