Thulogg

Thulogg

Sopigt

MänskligtPosted by Nils Thulin 2009-05-11 20:50:55

Antaganden är allt irritations ursprung....

Bor i en bostadsrättsförening som har haft lite problem med sophanteringen, så med fast beslutsammhet i min roll som Ordföranden och brinnande intresse för föreningens bästa lät jag flytta soprummet från huskroppen till ett av garagen, givetvis med möjlighet till källsortering. Detta var 2 år sedan.

Det tog inte mer än 2 månader förrän kärlen var överfulla med papper, byggmaterial, ölburkar mm, mm. Efter ett halvår av manuellt städande (främst av undertecknad) så beslöt vi oss för att återgå till endast hushållssopor, men, för att förenkla kastandet så lät jag installera två sopnedkasts-lock (svårt ord), skulle jag inte gjort, för det som hände nu, var att nu såg ju inte folk när kärlen blev fulla och låg det något i hålet när man öppnade så tryckte man bara in sina sopor mer resolut, med påföljd att soperna ramlade utanför kärlen.

Nu gällde det att handla bestämt och rådigt. Nu har vi satt igen sopnedkasten, så nu är man tvungen att öppna garaget för att gå fram till kärlet med sina sopor. frid och fröjd? NEJ,

Vi har en granne som är från något asiatiskt land med ringa eller ingen kunskap alls om svenska språket, varför denna granne ej förstått instruktionerna att öppna garagedörren, han har helt sonika gått över till grannfastigheten med förvissningen om att det här är nog det nya sopstället, förmodligen stolt över att ha funnit det gäckande soprummet.

Efter några veckor så började det dyka upp soppåsar utanför vårt sopgarage (det var grannen i fastigeheten bredvid, som på detta sätt, vänligen nog ställt tillbaka soporna som han ofrivilligt fått av vår kära asiat), problemet med det är att när soporna står ute över natten så har måsarna en kuslig förmåga att öppna dessa gormandiska till innehållet och sedan sprida det som finns kvar, över hela innergården.

Det har tagit oss 2 veckor att lista ut hur dom "egendomliga" soporna på gården hamnat där.

Vad har hänt?

Asiaten har i all välmening hittat som han tror sin nya sopstation

Grannen har mulnat till och vänligt ställt tillbaka soporna utanför vårt soprum där dom, enligt han, rätterligen hör hemma, dock utan att meddela oss.

Måsarna har gjort det dom känt sig av plikt tvugna att göra, dvs få sig ett skråvmål ibland blöjor, räkskal och friterade rester.

Resten av grannarna har under denna tiden byggt upp något som skulle kunna jämföras till förbannelse.

Allt detta pga av antaganden och dålig kommunikation.

Djävla sopa, det var riktat delvis till mig själv, :o)

  • Comments(0)//blogg.nilsthulin.com/#post4