Thulogg

Thulogg

Trä eller plast

KuriosaPosted by Nils Thulin 2010-05-02 23:24:33

Man kommer ibland på sig själv med att fundera på saker å ting som tillsynes inte har någon som helst relevans för överlevnaden.

Häromdagen stod jag i köket och skulle smöra mina mackor med margarin, jag kom på mig själv med att leta efter smörknivarna av trä, utan att egentligen funderat på saken, så visste jag instinktivt att en smörkniv av trä är bättre än en smörkniv av plast. Nästan lite skrämd av tanken, så lade jag mina två rostade mackor intill varandra, tog fram en kniv av trä (en kniv av träslaget en, som min son gjort i slöjden för en del år sedan) och en gjuten smörkniv av plast.

Själva applicerandet av det feta gick, med hjälp av träkniven, utan några som helst problem, medans beläggningen av den andra smörgåsen med plastvarianten gick som vanligt inte alls något bra, hälften av smöret lossnade och lade sig på köksbänken. Tror inte testet var vidare vetenskapligt, men kom på mig själv med att fundera på om det inte var dags att skrota alla plastknivar.

Vidare så infinner sig ett irriterande moment, allt som oftast, när smöret lossnar från plastkniven händer det mer som regel än undantag, att smöret till del hamnar på min hand (som stadigt försöker fixera smörgåsen).

Problemet är nu att av födsel och ohejdad vana ogillar jag att kassera bruksföremål, speciellt som jag köpte dessa plastknivar till ett utomordentlig bra pris.

Född i Småland och med ett tungt ekonomiskt arv går jag nu i beslutsångest ....

  • Comments(0)//blogg.nilsthulin.com/#post16