Thulogg

Thulogg

Framtid

KuriosaPosted by Nils Thulin 2010-03-22 22:02:50

Framtiden är redan här (kul ordval, men det är helt sant, hela tiden oavsett när man säger det.)

Egentligen är det här utlägget menat att spegla en spaning, eller en tanke som jag gått och funderat på en längre tid.

Kollektivt medvetande, skulle man kunna kalla det som händer på internet och med hjälp av allehanda elektroniska enheter som finns idag. Det låter som en lagom intrigerande öppning på ett anförande, eller hur?

Min spaning är den att idag håller vi på att katalogiser, strukrurera och organisera all den information som förut i bästa fall fanns dokumenterad på ett papper, allt det här skapar oanade möjligheter till interaktion och mänsklig utveckling. För att förtydliga så nämner jag;

Wikipedia, Sociala nätverk, Google, Molntjänster (cloud computing), fildelningsplatser, mail, ip-telefoni, smarta delningsprogram, informationsdatabaser (myndigheter, väder, mm). Idag finns det till och med ett antal smarta kopplingar mellan alla dessa informationstjänster, vilket gör att jag kan skapa en personlig profil på t.ex min mobil och ha direkt access till all information jag vill ha utan att anstränga mig särskilt mycket, det gör mig till en Informations-effektiv person (vilket jag absolut inte är ensam om). Jag har arbete, resor, ekonomi och planering på ett pekfingers avstånd, ALLTID!

Låt vara att i detta samhälle är vi olika långt "mogna", men det är bara en tidsfråga innan hela kollektivet har anammat och anpassat sig efter vårt informationssamhälle.

Så till min spaning, varför tar det så oändligt lång tid att utnyttja de investeringar man gjort i den nya tekniken?

Låt mig förklara; idag är det tekniskt och praktiskt möjligt att på ett säkert och praktiskt sätt koppla ikop alla smarta tjänster och alla fantastiska databaser på ett sätt som gör att merdelen av det tjänstesamhälle vi lever i är helt onödigt. ( I ett utopia fanns det inget behov av, marknad, sälj, kundtjänst, upplysning ..........)

Förmodligen skulle vi kunna göra oss av med mer än hälften av alla dessa människor som sitter i kundtjänster och har administrationstjänster. Vilken fantastisk optimering av de personer som faktiskt gör någon riktig nytta!!! (Jag klandrar inte folk som har administrativa uppgifter, jag arbetar själv i det facket).

Frågan är om inte detta ur ett Globalt perspektiv hade gynnat moder jord.

Problemet ur den här synvinkeln är bara att vi lever i en tid av individualism, vilket gör att ett sånt här scenario förmodligen aldrig uppstår, det kommer dessutom alltid finnas personer eller organisationer som gör anspråk på äganderätten vilket gör att dessa kommer att styra informationen (och makten) på ett sånt sätt som gynnar deras intressen, vilket i sin tur gör att den som jag kallar smarta interaktionen mellan information och funktion kommer att ta tid.

Min vision

Mitt ideal av livskonsumtionstjänster (läs - vad jag än behöver för att få livet att fungera);

"När jag vill, när jag kan, när jag behöver så finns behovet tillgodosett, ALLTID!"

  • Comments(0)//blogg.nilsthulin.com/#post15