Thulogg

Thulogg

Amsterdam

ResaPosted by Nils Thulin 2010-01-21 07:07:26

Så var man då i Amsterdam igen, visserligen utanför centrum i Amstelveen men ändå.

Bäst i klassen och en billig flygbilljett, gör att vi är tidigt i Holland, vilket innebär att hungern gör sig som vanligt påmind vid 11:30. Min kollega och jag beslutar oss för att gå på resturangen som finns i kontorsbyggnaden.

Då vi inte riktigt förstår vad som står på menyn så pekar vi på en färdig snitzel med som det ser ut som potatisgratäng. Det verkar i alla fall billigt, endast 4 Euro (50 kr).

När vi plockat till oss dricka, sallad och verktyg för att skyffla upp anrättningen beger vi oss till kassan. Det visar sig vara ett elektroniskt kassasystem, vi blir ombedda att föra in betalkortet i kortläsaren, först testar vi ett eurocard, sen ett visa och slutligen ett MasterCard, inget fungerar. Efter mycket disskuterande så ger vi kassören en sedel och ber honom behålla växeln, då för han in sitt eget elektroniska kort och betalar så att vi kan få ett kvitto, charmant.

Snitseln är rå innuti, potatisgratängen torr men hungern har ingen lag så det slinker ner. Nu väntar vi med spänning om magen skall protestera.

Min spaning är att hur elektroniskt sammankopplade vi än är så kommer det alltid att finns nationella avvikelser i hur man hanterar ekonomsika flöden, efter att ha frågat vår värd i holland, förklarade han att det var ett elektroniskt kontanthanteringssystem som vi försökte betala med våra kreditkort.

Klockan är nästan 7 på kvällen och vi bryter för dagen, vi skall på en resturang för att äta en gemensam middag.

Rosarium är namnet på krogen, vi får in menyn och jag bestämmer mig för att ta något jag känner till, jag beställer något som jag tror är rösti och en kotlett till huvudrätt och en gratinerad fårost till förrätt.

Förrätten är otroligt mättande varpå jag lämnar hälften för att klara av huvudrätten. In kommer maten och på tallriken så ligger där ett antal krovar ovanpå ett lager med surkål! Detta serveras med en skål med senap. Snacka om att jag blir snopen, jag äter pliktskyldigast min halva "grillkorv" sen skrapar jag maten åt sidan med kommentaren, "- jag blev så mätt av förrätten"

Nästa gång skall jag be att få menyn på Engelska!

  • Comments(0)//blogg.nilsthulin.com/#post10